Pályázatok melyeken részt vettünk

  1. Munkahelyet teremtettünk! 5 fő részére A pályázatunkat véglegesítettük és elfogadásra került. Elnyert támogatás: 25 801 846 Ft A pályázatot elkészítettük, un. ráépülő programként, amelyben tovább szeretnénk vinni és fejleszteni a baromfi tenyésztést, és folytatni a kertészeti termelést. Mezőgazdasági program, ráépülő program A pályázatot készítették: Weinerné Kovács Zita Kabai Anita Gulyás László
  2. Munkahelyet teremtettünk! 7 fő részére A pályázatunkat véglegesítettük és elfogadásra került. Elnyert támogatás: 10 919 976 Ft Helyi sajátosságokra épülő közfoglalkoztatás Állatbemutató udvar létrehozása A Bátmonostori Nonprofit Kft. sikerrel pályázott a Belügyminisztérium által meghirdetett Startmunka programban, és 7 fő foglalkoztatására nyert forrást. A pályázatot készítették: Weinerné Kovács Zita Kabai Anita Gulyás László
  3. Startmunka pályázat kidolgozása, ráépülő program megvalósítására, mezőgazdasági program, növénytermesztés, kertészet, baromfi tartás. A program keretén belül dió, homoktövis, akác ültetvény kerül létrehozásra. Beszerzések tekintetében 1 db függesztett gabonavetőgépet vásároltunk. Elnyert támogatás: 28.873.049 Ft
  4. A MAZSÖK pályázatot írt ki, amelyben 20 millió Ft elnyerése lehetséges a régi zsidó temetők rendbetételére. Korábban a MAZSIHISZ-nél folytatott tárgyalásaim eredményeképpen, a Bátmonostori zsidó temetőt prioritás 1 osztályba sorolták. A pályázatot elkészítettem de a Nonprofit Kft. nem adhatta be a pályázatot adminisztratív előírások miatt. A pályázat beadására csak az Önkormányzat volt a jogosult, de az Önkormányzat nem adta be a pályázatot, így a pályázatról, valamint a 20.000.000 Ft -ról lemaradt a település.
  5. Vállalkozásunk munkabér támogatási igényt nyújtott be a Bajai Járási Hivatalhoz, Ságodi Zoltán munkabérének támogatására. Pályázatunkat a BJH elfogadta.
  6. Vállalkozásunk munkabér támogatási igényt nyújtott be a Bajai Járási Hivatalhoz, Sümegi István munkabérének támogatására. Pályázatunkat a BJH elfogadta.
  7. Vállalkozásunk munkabér támogatási igényt nyújtott be a Bajai Járási Hivatalhoz, Rohonczi Balázs munkabérének támogatására. Pályázatunkat a BJH elfogadta.
  8. A pályázat beadásra került, a szükséges hiánypótlást elkészítettük. Jelenleg várjuk a bírálat eredményét.
  9. A Járási Hivatallal karöltve elkészítettük a létrehozandó tésztaüzem koncepcióját. Az előzetes elképzeléseket eljuttattam a Belügyminisztériumba. A terv szerint megvásárlásra került volna Páll István családi háza a hozzá tartozó telekkel. Az ingatlant építésszel felmérettem, és a BM valamint a Kecskeméti Kormányhivatal képviselőivel is áttekintettük a lehetőségeket, a végrehajtás elindítása érdekében kérvényt nyújtottam be a BM-hez. Az elképzelés szerint megemeltük volna a tojóállományt 2000 db-ra és az éppen nem értékesített tojást dolgoztuk volna fel házi tésztává. A tervezett beruházási összeg nagyságrendileg 35-40 millió Ft. Mindkét helyről támogatásukról biztosítottak, de az Önkormányzati támogatás hiányában a terv elhalt.
  10. A Bajai Járási Hivataltól beszerzett információk alapján szerettük volna megpályázni a vágópont létesítést. Egy ilyen létesítmény bekerülési költsége mintegy 100 millió Ft. A létesítmény kb 50-60 km-es körzetben kiszolgálhatta volna a baromfi tenyésztők igényeit. A saját termelésű háztáji állatok csak akkor kerülhetnek közétkeztetésbe, ha az állítok megfelelő, ellenőrzött körülmények közt, vágóponton kerülnek levágásra. Erre az új kihívásra adhattunk volna megfelelő választ településünk részéről. A Kormányhivatal javaslatára vetettem fel ennek megépítését, az előzetes megbeszéléseknek megfelelően támogatták volna a projektet. Az Önkormányzati támogatás hiánya miatt a tervezet elhalt.

Oldalak