Pályázatok melyeken részt vettünk

  1. A MAZSÖK pályázatot írt ki, amelyben 20 millió Ft elnyerése lehetséges a régi zsidó temetők rendbetételére. Korábban a MAZSIHISZ-nél folytatott tárgyalásaim eredményeképpen, a Bátmonostori zsidó temetőt prioritás 1 osztályba sorolták. A pályázatoz elkészítettem de a Nonprofit Kft. nem adhatta be a pályázatot. Az Önkormányzat nem támogatta a pályázat beadását és a pályázatról lemaradt a település
  2. Vállalkozásunk munkabér támogatási igényt nyújtott be a Bajai Járási Hivatalhoz, Ságodi Zoltán munkabérének támogatására. Pályázatunkat a BJH elfogadta.
  3. Vállalkozásunk munkabér támogatási igényt nyújtott be a Bajai Járási Hivatalhoz, Sümegi István munkabérének támogatására. Pályázatunkat a BJH elfogadta.
  4. Startmunka pályázat kidolgozása, ráépülő program megvalósítására, mezőgazdasági program, növénytermesztés, kertészet, baromfi tartás. A program keretén belül dió, homoktövis, akác ültetvény kerül létrehozásra. Beszerzések tekintetében 1 db függesztett gabonavetőgépet vásároltunk. Elnyert támogatás: 28.873.049 Ft
  5. A Bajai Járási Hivataltól beszerzett információk alapján szerettük volna megpályázni a vágópont létesítést. Egy ilyen létesítmény bekerülési költsége mintegy 100 millió Ft. A létesítmény kb 50-60 km-es körzetben kiszolgálhatta volna a baromfi tenyésztők igényeit. A saját termelésű háztáji állatok csak akkor kerülhetnek közétkeztetésbe, ha az állítok megfelelő, ellenőrzött körülmények közt, vágóponton kerülnek levágásra. Erre az új kihívásra adhattunk volna megfelelő választ településünk részéről. A Kormányhivatal javaslatára vetettem fel ennek megépítését, az előzetes megbeszéléseknek megfelelően támogatták volna a projektet. Az Önkormányzati támogatás hiánya miatt a tervezet elhalt.
  6. A vidékfejlesztési pályázatok lehetőséget nyújtottak a települési piacok korszerűsítésére, árusító helyek, WC komplexum és burkolatok kialakítására. Pályázható összeg: 20 millió Ft. Az elképzelés szerint az új piac a központi autóbusz megálló-belterületi aszfaltozott út-templomkerti járda közti területen valósult volna meg. A vizesblokk a jelenleg is járda mellett álló kis épület bővítésével valósult volna meg. Sajnos a területet -bár ígéretet kaptunk rá- nem biztosította az Önkormányzat, így a pályázatot nem tudtuk benyújtani.
  7. Elkezdtük a II. gyakornoki program kidolgozását, tervezését és a beadás lezárását. 2016.11.23. A pályázat elektronikus és papír alapú formákban is benyújtásra került. A pályázatot 2017 évben megnyertük, 19.45 millió Ft áll a rendelkezésünkre a megvalósításra.
  8. Elkezdtük az IPA, határokon átnyúló, nemzetközi pályázatunk előkészítését. 2016.11.23. Zomborban megbeszélést tartottunk a szerb és a magyar partnerek részvételével. Előzetes terveink szerint 400.000 € -s költségvetésű projektben gondolkodunk. Annak ellenére, hogy rengeteg munkát, energiát fektettünk a projekt előkészítésébe, sajnos nem nyertünk.
  9. Startmunka pályázat kidolgozása, ráépülő program megvalósítására, mezőgazdasági program, növénytermesztés, kertészet, baromfi tartás. A program keretében beszerzésre került 1 db kombinátor, 1 db kultivátor, 1 db kukorica vetőgép és 1 db keltetőgép.
  10. A pályázatot megnyertük, mintegy 19.400.000 Ft összegben fordíthatunk támogatást fejlesztésre, szakemberek alkalmazására. A pályázat keretein belül 7 fő felvételét tudtuk megvalósítani. Beszereztünk 1 db Honda fűnyíró traktort, 1 db ALU guruló állványt, gödörfúrót, vésőgépet és 1 számítógép konfigurációt.

Oldalak